Χάρτης Διαδρομής  
   
  Κάντε κλίκ για μεγένθυση  


 

Μισό μόνο χιλιόμετρο έξω από το γραφικό χωριό Σισάνι, στους πρόποδες του όρους Ασκίου (2.111μ), κοντά στον ποταμό Μύριχο, σε υψόμετρο 900μ. ο παραδοσιακός ξενώνας Μύριχος, είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες, παρέες και ανθρώπους που αγαπάνε τη φύση και το βουνό.
Το Σισάνι Κοζάνης βρίσκεται στα όρια του νομού Καστοριάς.
Πολύ κοντά στον ξενώνα βρίσκεται η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, Βασιλικού ρυθμού, χτισμένη τον 11ο αιώνα.

Ο ξενώνας Μύριχος αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για τις χειμερινές και καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, σε μια μαγευτική περιοχή μέσα στη φύση, με πραγματικά ειδυλλιακή θέα. Το χειμώνα το τοπίο συνθέτει μια μαγική χιονισμένη εικόνα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί μια καταπράσινη όαση. H λίμνη ακριβώς δίπλα απο τον ξενώνα έρχεται να συμπληρώσει το ήδη μαγευτικό τοπίο δίνοντας την ευκαιρεία στους επισκέπτες της να απολαύσουν την καταπληκτική θέα.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Για όσους λατρεύουν τα σπορ και την ορειβασία, για εκείνους που επιλέγουν ένα όμορφο κομβικό σημείο, ως αφετηρία των εξορμήσεων τους προς όλη τη γύρω περιοχή, αλλά και για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μερικές μέρες ηρεμίας και γαλήνης, ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας, ο Μύριχος αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Η περιοχή προσφέρεται για ορειβασία και πεζοπορίες, ενώ σε λιγότερο από μια ώρα έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε για σκι στη Βίγλα ή στη Βασιλίτσα ή να επιδοθείτε σε extreme sports στην περιοχή των Γρεβενών.
Ο ξενώνας απέχει μόλις 10 λεπτά από τη Βλάστη, μισή ώρα από Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και Πτολεμαϊδα και 1 ώρα από Φλώρινα, δίνοντας σας την ευκαιρία να επισκεφτείτε όποιες από τις περιοχές αυτές επιθυμείτε.

 

Single Image   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σημαντική εκδήλωση του χωριού αποτελεί η «Γιορτή Φασολιού» που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του Αυγούστου .Εκείνη την ημέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο χωριό για να απολαύσει την παραδοσιακή φασολάδα. 

Single Image   Το Σισάνι είναι γνωστό για τα εξαιρετικής ποιότητας φασόλια που παράγονται εκεί. Για τους φίλους όμως της βυζαντινής ιστορίας, το Σισάνι επιφυλάσσει εκπλήξεις που πάνε πίσω στον 11ο αιώνα, στην εποχή που ήταν η έδρα της επισκοπής Σισανίου, με δικαιοδοσία στη σημερινή επαρχία Βοΐου. Τα ανασκαφικά ευρήματα πιστοποιούν την ύπαρξη σημαντικού θρησκευτικού κέντρου, με τον πολυτελή σταυρόσχημο ναό με τρούλο, μεγέθους 36,5 x 23 μέτρα, που εντάσσεται στη σειρά των μεγάλων επισκοπικών ναών που κτίστηκαν στο χώρο της Μακεδονίας τον 11ο αιώνα.

Δίπλα ακριβώς στα ερείπια του βυζαντινού ναού, βρίσκεται η μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου που κτίστηκε το 1662, οπότε και αγιογραφήθηκε ο ναός με πρωτότυπες τοιχογραφίες, από άγνωστο αγιογράφο. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι τέσσερις μαρμάρινες κολόνες που στηρίζουν την Αγία Τράπεζα του ναού και είναι όλες διαφορετικές μεταξύ τους. Στο Σισάνι λειτουργούν ακόμα "νεροτριβές" για την επεξεργασία μάλλινων υφαντών, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της πτώσης του νερού που προέρχεται από το Μύριχο, έναν από τους παραποτάμους του Αλιάκμονα.

 Τηλέφωνα επικοινωνίας
: 24630 92550 - 6972 776948
email: info@mirixos.gr - mirixos@yahoo.gr

Design & Development - DESIGN3
Αρχική Αγγλική Εκδοση